Visa poster
Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Notera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.
  Meddelanden   Visa inlägg   Visa bifogade filer.  

Visa inlägg - Iberis

skrivet: 2008-10-15 16:01:18 1 Hundstundens forum / Valp / Vilken ras passar?

 Hej alla hundisar!
Jag har en fråga. En god vän till mig ska snart pensioneras, och hennes man också. De är bägge i 60-årspldern. Nu vill de skaffa hund, en gammal dröm. Hon vill ha råd om vilken ras som skulle passa dem.
De tror att en "lagom stor hund" vore bra. Med det menar hon i storlek som portugisisk vattenhund,en ras som hon tycker verkar charmig. Hon tror dock att den kräver för mycket fysisk aktivitet för dem. Hon tror att den hund som skulle passa familjen ska vara  pigg och alert och nyfiken på nya saker, men inte kräva agility, jakt eller sök och liknande för att må bra. Rejäla promenader, i skog och mark, men också avslappning under slöa stunder hemma. Mental stimulans genom lek med andra hundar och lek, sök och andra arbetsuppgifter i lugn och ro hemma. Det tror hon skulle bli bra för hund och ägare.
Vilken ras kan passa?
Tacksam för råd!
Iberis

skrivet: 2008-01-03 16:48:55 2 Hundstundens forum / Tyck till om hundstunden / Grattis till Hundstunden!

 Hundstunden är nu på god väg att bli så bra som jag hoppades att den skulle bli!
Grattis och Gott Nytt År!
Iberis

skrivet: 2007-12-15 18:05:17 3 Hundstundens forum / Hundens beteende / Hund som reagerar på barn

Hej alla kloka hundägare!
Om en månad ska jag bli farmor för första gången. Underbart! Men det finns smolk i glädjebägaren. En av mina hundar, en sjuårig dalmatinertik, är helt ovan vid barn. Hon har aldrig fått vänja sig. Jag har aktivt undvikit kontakt med barn, eftersom hon från början verkade skrämd av dem och skällde och barnen  blev rädda. Beteendet har nog förstärkts med tiden, tyvärr. Hunden är ytterst signalkänslig och skällig när nåt oväntat händer. Annars lugn och gosig, mycket vänlig mot alla vuxna människor.)
Nu går det inte att undvika möten med barn, och jag får sota för att jag inte har tagit detta problem på allvar utan låtit åren gå. Vad göra?
Har tänkt mig att hon första gången får möta bebisen som befinner sig knät på min son. Inga andra närvarande som stör. (Hon känner min son väl och är mycket förtjust i honom). Jag presenterar barn och fader och samtidigt ger jag godis, korv som hon älskar, när hon slutar skälla. Jag ger sen korv kontinuerligt så länge hon inte skäller eller morrar. Mötet blir kort denna gång. Sen upprepar vi. Och upprepar – med barn och korv. Verkar detta bra? Tacksam för synpunkter.  
Sidor: [1]

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder