Visa poster
Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Notera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.
    Meddelanden   Visa inlägg Visa bifogade filer.  

Meddelanden - Iberis

skrivet: 2008-11-23 15:59:16 1 Hundstundens forum / Valp / Vilken ras passar?

 Tack Jackie!
Papillon är ju en liten hund, men verkar charmig. Jag känner ingen papillon. Själv tänkte jag på mellanpudel. Är det nån som vet hur en sån är till kynne och fysik? Funderar själv på en sådan när min älskade dalle tar slut en dag. Är ju bra för allergiker sägs det.
Iberis

skrivet: 2008-11-01 13:55:29 2 Hundstundens forum / Valp / Vilken ras passar?

Är det ingen som har nån som helst synpunkt på min fråga? Var den dumt ställd? Eller?

Undrar Iberis

skrivet: 2008-10-15 16:01:18 3 Hundstundens forum / Valp / Vilken ras passar?

 Hej alla hundisar!
Jag har en fråga. En god vän till mig ska snart pensioneras, och hennes man också. De är bägge i 60-årspldern. Nu vill de skaffa hund, en gammal dröm. Hon vill ha råd om vilken ras som skulle passa dem.
De tror att en "lagom stor hund" vore bra. Med det menar hon i storlek som portugisisk vattenhund,en ras som hon tycker verkar charmig. Hon tror dock att den kräver för mycket fysisk aktivitet för dem. Hon tror att den hund som skulle passa familjen ska vara  pigg och alert och nyfiken på nya saker, men inte kräva agility, jakt eller sök och liknande för att må bra. Rejäla promenader, i skog och mark, men också avslappning under slöa stunder hemma. Mental stimulans genom lek med andra hundar och lek, sök och andra arbetsuppgifter i lugn och ro hemma. Det tror hon skulle bli bra för hund och ägare.
Vilken ras kan passa?
Tacksam för råd!
Iberis

skrivet: 2008-03-26 14:49:56 4 Hundstundens forum / Hundens beteende / Hund som reagerar på barn

 Hej på er alla som deltagit i mina funderingar om mitt blivande barnbarn och min dalmatinertik Saskia

Barnet föddes i början av februari. Det blev en liten underbar pojke, och han och Saskia träffades första gången på påskafton.
Det gick utmärkt! (Som de flesta av er också påpekat att det skulle göra.)
Vi tog det lugnt och naturligt. Hunden var nyfiken, nosade på bebisen och slickade hans fötter, händer och nacke (hon fick inte slicka i ansiktet). Helt tydligt att hon uppfattade honom som en liten nykomling i flocken som behövde skötas om = slickas.

Det känns mycket bra, det här. Vi ska fortsätta att ta det lugnt med tiken, förstås, när hon träffar honom igen. Föräldrarna tycker att vi ska ses ofta så att Saskia riktigt vänjer sig, och inte mig emot. Att träffa sitt första lilla barnbarn ofta är inte så dumt!!!!
Varma hälsningar och tack till er alla från Iberis

skrivet: 2008-01-23 17:37:45 5 Hundstundens forum / Hundens beteende / Hund som reagerar på barn

 Hej Len!
Du har alldeles rätt. Mina "smarta" idéer med korv var inte bra. Vad skönt det är att få ventilera detta med andra hundägare!
Jag har nu tänkt om. Allt ska vara som vanligt och varken jag eller nån annan ska uppmärksamma att det har dykt upp en ny varelse i familjen, barnet. Det blir utgångsstrategin.
Sen får vi se hur den skälliga hunden reagerar. Hon är en signalkänslig vovve och skulle säkerligen bli misstänksam om jag började bete mig på ett annorlunda sätt, med korv och allt. Vilket flera av er har påpekat.
Samtidigt är metoden att belöna gott uppförande och aldrig bestraffa dåligt sådant en grundregel som jag alltid håller mig till.

Nu gäller det bara att vänta på det lilla barnet, som snart borde göra entré.

Iberis

skrivet: 2008-01-03 16:48:55 6 Hundstundens forum / Tyck till om hundstunden / Grattis till Hundstunden!

 Hundstunden är nu på god väg att bli så bra som jag hoppades att den skulle bli!
Grattis och Gott Nytt År!
Iberis

skrivet: 2007-12-28 17:57:04 7 Hundstundens forum / Hundens beteende / Hund som reagerar på barn

 Tack Joanna för ditt uppmuntrande svar! Kanske jag är för spänd inför detta och kanske har du rätt i att hunden inte kommer att skälla på bebisen.

Tack Sara för adresser! Ska kolla vad dessa två kan ha för råd att ge!

skrivet: 2007-12-27 15:19:05 8 Hundstundens forum / Hundens beteende / Hund som reagerar på barn

 Tack Sara och Pluto, för tankar och råd. Önskar jag kände till nån bra hundpsykolog, ska höra mig för... Vet ni nån lämplig samtalspartner, "hundpsykolog"? Skulle, som du skriver Sara, behöva förbereda hunden på situationen.

Pluto, det är tänkvärt det du skriver om att hundar inte nödvändligtvis måste tycka om eller umgås med barn. Jag hade heller inte tänkt tvinga barnet på hunden och vice versa, men om famlijerna ska kunna umgås måste vi ha en strategi. Våra hundar är vana att vara med och delta i familjelivet, och de uppför sig oftast förträffligt. Son och sonhustru är hundmänniskor. De har en tax, så det ofödda barnet har hört en del skall redan (också från våra hundar), dock dämpat av fostervattnet. Jag möter också förståelse från dem för problemet, även om sonen mest är inne på att bebis och hund inte ska träffas just alls. Och det behöver de ju inte heller göra, så länge barnet är så litet att det sitter i famnen på någon vuxen. Men jag hade tänkt mig att hunden så länge bebisen är "stationär" skulle vänja sig vid åsynen och lukten av denna varelse och förstå att den numera då och då ingår i familjeflocken. (Jag tror nämligen att en del av problemet ligger i att småbarn inte luktar som vuxna.) Och jag har gett mig ... på att det ska fungera. Tacksam för flera synpunkter!

skrivet: 2007-12-15 18:05:17 9 Hundstundens forum / Hundens beteende / Hund som reagerar på barn

Hej alla kloka hundägare!
Om en månad ska jag bli farmor för första gången. Underbart! Men det finns smolk i glädjebägaren. En av mina hundar, en sjuårig dalmatinertik, är helt ovan vid barn. Hon har aldrig fått vänja sig. Jag har aktivt undvikit kontakt med barn, eftersom hon från början verkade skrämd av dem och skällde och barnen  blev rädda. Beteendet har nog förstärkts med tiden, tyvärr. Hunden är ytterst signalkänslig och skällig när nåt oväntat händer. Annars lugn och gosig, mycket vänlig mot alla vuxna människor.)
Nu går det inte att undvika möten med barn, och jag får sota för att jag inte har tagit detta problem på allvar utan låtit åren gå. Vad göra?
Har tänkt mig att hon första gången får möta bebisen som befinner sig knät på min son. Inga andra närvarande som stör. (Hon känner min son väl och är mycket förtjust i honom). Jag presenterar barn och fader och samtidigt ger jag godis, korv som hon älskar, när hon slutar skälla. Jag ger sen korv kontinuerligt så länge hon inte skäller eller morrar. Mötet blir kort denna gång. Sen upprepar vi. Och upprepar – med barn och korv. Verkar detta bra? Tacksam för synpunkter.  

skrivet: 2007-09-06 20:40:18 10 Hundstundens forum / Utfodring, skötsel och hälsa / åksjuka

 Hej Zak! Kör kort-korta turer, helst varje dag med hunden så att den vänjer sig. Det brukar växa bort detta med åksjuka, precis som hos barn. Om det inte går över finns det åksjuketabletter att ge hunden, för långresor och dylikt. Ring veterinär i så fall, på apoteket vet de inte mycket fast de skryter med att de ska bli bättre på djur
Hälsningar Iberis
Sidor: [1]

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder