Sidor: [1] 2 3 ... 10

1 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Vilken ras passar?

Startat av Iberis - Senaste inlägg av Mysan skrivet: 2017-03-21 10:58:49

Shih Tzu är en fantastisk ras för äldre och familjer  :) läs på om den rasen  :)

2 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Vilken ras passar?

Startat av Iberis - Senaste inlägg av Matilda_J skrivet: 2017-03-13 23:05:01

Har inget klokt att säga tyvärr. Hoppas att ni kan få rätt sorts hjälp som passar er!

3 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Hjääälp

Startat av MilkShake - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:38:28

Nu undrar jag om det är någon som har erfarenhet från sofiahundskola? Hon håller sina kurser på Gubbängsfältet i Stockholm.

4 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Valpkurs

Startat av Tibbe - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:38:04

Nu undrar jag om det är någon som har erfarenhet från sofiahundskola? Hon håller sina kurser på Gubbängsfältet i Stockholm.

5 -  Hundstundens forum / Valp / SV: HJÄÄÄLP

Startat av Tibbe - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:37:40

För övrigt är nog det bästa rådet att du begränsar hennes yta i bostaden, så att du kan ha bättre koll på henne, och jobbar på med rumsrenhets träningen.

6 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Vilken ras passar?

Startat av Iberis - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:37:14

Är det ingen som har nån som helst synpunkt på min fråga?

7 -  Hundstundens forum / Diskutera artiklar / SV: billigare märke

Startat av Matilda_J - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:35:56

Hejsan,
Om du söker en hemsida med bra priser när det gäller kläder och sånt så tycker jag ni borde prova Asos. I början av månaden jag köpte snygga byxor med en rabatt från http://promocodius.com/se/butiker/asos-rabattkod

8 -  Hundstundens forum / Diskutera artiklar / billigare märke

Startat av Matilda_J - Senaste inlägg av Matilda_J skrivet: 2017-02-27 23:11:54

Hej,
Jag tror alla försöker spara genom att bevaka rabatter eller köpa de billigare märke.
Hur sparar ni? Berätta lite vad är mer viktig till er att spara på?
t.ex. köpa kläder eller teknik, motorcyckel eller bildelar?"

9 -  Hundstundens forum / Valp / Blandrasen Pomsky

Startat av ceciliasson - Senaste inlägg av ceciliasson skrivet: 2014-04-25 11:13:29

Hej alla glada på hundstunden!

Jag heter Cecilia och har börjat undersöka kring blandrasen pomsky som är en blandning av Siberian Huskey och Pomeranian.

Jag har googlat nu i flera månader för att samla in information gällande blandrasen och som jag förstår så finns det inte alls många uppfödare av pomskys i världen (hittade några i USA samt i England).

Hittade en Svensk hemsida som skriver mer utförlig information om blandrasen (pomsky.se) men dem skriver även att det i nuläget inte finns några uppfödare i Sverige..

Nu ställer jag frågan till er: Är det någon utav er som har en pomsky? Jag vill jättegärna ha all information gällande blandrasen då jag vill så gärna skaffa mig en!

Mvh

Cecilia

10 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Beagle som kissar inne

Startat av BertL - Senaste inlägg av sara skrivet: 2013-12-27 01:47:24

Eftersom du pratat med veterinär så antar jag att hunden är frisk och att han inte kissar i köket tyder också på att han kan hålla sig och är frisk.
Han verkar ha ett bra liv och få bra omvårdnad i allmänhet. Men en bov kan vara att ni ger honom människomat. Som du skriver så är den salt och ger upphov till ökat vätskeintag. Vilket resulterar till mer urin. Jag tycker du ska gå över till hundmat - och ge en gång om dagen. Eftersom vuxna hundar oftast blir kissenödiga ca 1,5 timmar efter måltid, så minskar du risken för olyckor på så vis. Ge också måltiden på bestämd tid så att ni får in rutiner för och lär er när det är dags för rastning. Själv föredrar jag torrfoder. Det finns många bra foder att välja på i djuraffären. Ger ni hundmat är det också lättare att hålla hunden i rätt hull då man vet hur mycket han får i sig. 9dl/dag tycker jag låter ganska mycket.
Det kan också vara värt att veta att tuggben innehåller en hel del salt och får han mycket tuggben bör ni kanske minska ner på detta.

Eftersom han kissar ute och sedan kan kissa inne när han kommer in kan det bero på att han inte tömmer hela blåsan när han är ute. Han kanske sparar på dropparna för att kunna markera på nya ställen. Ett sätt att lösa detta är att lära honom kissa på kommando. När ni är ute och han är på väg att kissa - säg "kissa" och beröm när han kissar. (Jag hävdar fortfarande att du ska berömma när han kissar ute). Om du är konsekvent med att ge kommandot "kissa" när hunden kissar, så är förhoppningen att du efter ca 1 månad kan få hunden att kissa på kommando och då tömmer hela blåsan.

Och fortsätt som ni gör just nu - begränsa hundens rörelsefrihet - om han är utanför köket ha honom i koppel eller ha 100% övervakning på honom när han är lös och gör han något så avbryt - utan stora affärer och få ut honom och beröm. Ett tips är att sätta en pingla på honom så att ni hör om han smyger iväg. Plocka bort alla mattor, stäng toadörren och sätt kompostgaller runt löpbandet. - Inte hela livet utan under en tid. Se till att rengöra ordentligt där han förorenat. Det finns speciella medel som tar bort urinlukter (att parfymera över hjälper inte då hunden ändå känner urinlukten och det kan trigga hunden att urinera där på nytt)
Se till att rasta efter lek och aktivitet. Och även efter stressiga situationer för hunden - ex kloklippning eller glad hund då någon kommer hem.

Ett annat tips kan vara att prova med markeringsskydd. En liten "blöja" för hundar som markerar inomhus. De flesta hundar tycker det är otäckt att bli blöta när de kissar.

Det här med att berömma när hunden kissar ute kan aldrig förvärra problemet. Tvärt om. Hundar måste kissa - inne eller ute spelar ju ingen roll för hunden. När hunden kissar inne får den kanske en negativ reaktion av sin ägare (man kanske försöker hålla masken och inte visa att man blivit arg  - men hunden känner det). Nästa gång går hunden undan och kissar i smyg bakom soffan istället. Det blev positivt för hunden - han fick kissat och inga negativa represalier. När ni är ute finns risken att hunden undviker att kissa ordentligt för att den vet att ägaren blir upprörd. Och passar på bakom soffan igen senare på dagen.
Om hunden istället får beröm då den kissar utomhus kommer den veta att ägaren gillar detta, hunden får ökat förtroende och kontakt med sin ägare och kommer därför att välja att kissa ute. Hunden måste känna att den får en fördel av att kissa ute - annars kan han lika gärna göra det inomhus (i smyg)

Att hunden är matglad är den bästa tillgången du har. När hunden kissar ute, beröm och ge någon kula torrfoder från fickan. Då har du ytterligare förstärkt det positiva.

(Och kom ihåg att inte vända tillbaka när hunden kissat utan fortsätt promenaden ett par minuter till så att han inte håller sig för att kunna förlänga sin promenad.)

Sidor: [1] 2 3 ... 10

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder