Artiklar

Hundägare får ett vänligare bemötande

Hundägare får ett vänligare bemötande

Hundägare har under lång tid vittnat om hundens positiva påverkan vid möten med främmande personer. Två forskare från Frankrike har nu undersökt sambandet närmare med hjälp av fyra olika experiment. Samtliga resultat visar att personer som möter en annan person med hund är mer hjälpsamma och tillmötesgående, än om de möter samma person utan hund. Det är tre gånger mer vanligt att få ett telefonnummer av en kvinna på gatan om en hund närvarade.

Manimalis, Hundstunden -- 2009-04-29

Nestor - gläder på äldreboende och lugnar vid kriser

Nestor - gläder på äldreboende och lugnar vid kriser

Denna artikel handlar om Nestor, en S.t Bernhard med hundhjärtat på rätta stället. Stor och trygg vandrar han runt bland de äldre när matte jobbar på ett av Lidköpings äldreboende och många gärna ägnar tid åt honom. Läs den berättelse som Pernilla Johansson skrivit själv om sig och sin hund - som är mycket speciellt utbildad.

Pernilla Johansson, Lidköpingsnytt/Assistenthunden -- 2009-04-12

9 nya hundraser registrerades under 2008

9 nya hundraser registrerades under 2008

För femte året i rad registrerade Svenska Kennel-klubben över 60 000 hundar. Några av dessa hundar har importerats och genom dem kom det nio nya raser till Sverige. Dessutom godkändes Dansk-svensk gårdshund som ras. Läs om de nya raserna här.

Fotograf: Boris och Monika Illjadica

Hundstunden, Hundstunden -- 2009-02-15

Botade sin hundrädsla- skrev en bok!

Botade sin hundrädsla- skrev en bok!

Tina Persson botade sin hundrädsla och skrev boken ”Högläsning för Hundar”. Ja, nästan så enkelt var det. Men bara nästan...

Tina Persson, Hundstunden -- 2009-01-01

Hundbilder önskas

Hundbilder önskas

Hundstunden söker bilder på hundar.

Har du en snygg bild på din hund som du vill dela med dig? Hundstunden söker just nu bilder på hundar av samtliga raser. Om du vill skicka in en bild på din hund, klicka på HUNDRASER i menyn till vänster. Leta upp 'din' hundras, och klicka därefter på länken 'Bilder'.

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-12-27

Hunden lever farligt under jakten

Hunden lever farligt under jakten

Hunden är utsatt för flera faror under jakten. Den riskerar att bli vådaskjuten, påkörd i trafiken och skadad av vilt när den arbetar för sin jägare. Som hundägare kan du dock minska riskerna för att hunden skadas eller till och med dödas under jakten.

Pressmeddelande, Agria Djurförsäkringar -- 2008-10-22

Besök på djurpark även bra för de vuxna

Besök på djurpark även bra för de vuxna

Besök på djurpark är alltid ett uppskattat äventyr för barnen. Nu har det visat sig att besöken har positiva effekter även för dem som är lite äldre. En japansk forskargrupp ville undersöka hur korta stunder med djur påverkar människans hälsa. De valde därför att genomföra mätningar på personer före och efter ett djurparksbesök. Bland de effekter som kunde uppmätas efter besöket fanns kraftigt sänkt blodtryck och minskad stress.

Pressmeddelande, Manimalis -- 2008-10-19

Svansviftning till höger är en glad hund

Svansviftning till höger är en glad hund

När husse eller matte kommer hem möter alltid en svansviftande hund vid dörren. Dessa svansviftningar signalerar glädje, men hundar viftar också på svansen av andra anledningar. Genom att filma och analysera hundars beteenden vid olika situationer har nu italienska forskare dragit slutsatsen att viftningar riktade åt höger från kroppen signalerar välbefinnande, medan svansviftningar som är mer riktade åt vänster kommunicerar negativa känslor

Manimalis, Manimalis -- 2008-08-26

Psykologiska följder efter orkanen Katrina kartlagda

Psykologiska följder efter orkanen Katrina kartlagda

En ny amerikansk studie från University of Pennsylvania har fastställt ett samband mellan förlust av sällskapsdjur i en naturkatastrof och långvariga negativa psykologiska följder. Studien fann att de som skiljs från sitt sällskapsdjur i samband med en katastrof löper stor risk att drabbas av depression eller posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). I studien ingick sextiofem djurägare som på olika vis drabbades av orkanen Katrina i USA 2005. Från Manimalis

Manimalis, Manimalis -- 2008-08-23

Tassar som passar upp

Tassar som passar upp

I Sverige är alla djur i regel förbjudna på sjukhus. Men på Lidingö sjukhus går man mot strömmen. Flera gånger i månaden får patienterna besök av sina fyrbenta vänner Charlie, Lilleman och Mira.

Eva Oikari, Assistenthunden -- 2008-08-03

Farligt Halsband

Farligt Halsband

Det har kommit ett nytt halsband för träning av hundar. Det är ett stryphalsband som är konstruerat så att det stryper högt upp på halsen, alldeles bakom öronen. Halsbandet kan orsaka hunden allvarliga fysiska och psykiska skador och borde förbjudas.

Av Anders Hallgren

Anders Hallgren, -- 2008-07-02

Ögonolycka

Ögonolycka

Frätande diskmedel var nära att kosta Chakkilles synen. Men ett snabbt ingripande av matte gjorde att skadorna minimerades.

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-06-16

Dalbohunden

Dalbohunden

Var Sveriges enda inhemska, storvuxna ras.

Det var en stor och stark hund som kunde döda en varg…

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-06-01

Rå äggvita kan orsaka näringsbrist

Rå äggvita kan orsaka näringsbrist

Ägg innehåller många näringsämnen. Dock skall man vara försiktig med att ge hunden rå äggvita.

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-03-24

18 nya hundraser

18 nya hundraser

registrerades i Sverige under 2007

Ändrade bestämmelser hos SKK vid registrering av hundar ledde till att rekordmånga nya raser registrerades förra året. Läs om de nya raserna här

Fotograf: Lotta Bengtsson

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-02-17

Gratis annonsering

Gratis annonsering

Hundstunden ger privatpersoner, företagare och föreningar möjlighet att nå ut till hundintresserade.

Du har väl inte missat att det är gratis att annonsera i Hundstundens annonsmarknad!

Sara Johansson, Hundstunden -- 2008-02-11

Nytt om hundens ursprung

Nytt om hundens ursprung

Att hunden är vårt äldsta husdjur har länge varit känt. Gravfynd visar att hunden fanns som husdjur för 14000 år sedan. Med DNA-teknik har ny information om hundens ursprung kommit fram som visar att hunden troligtvis är mycket äldre än så.

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-01-13

Kungsleden

Kungsleden

De tog med sig hundarna på fjällvandringen.

Läs om förberedelserna, naturen och vandringen på Kungsleden här.

Bertil Hemmingsson, Keerotts -- 2008-01-01

Därför skäller hundar

Därför skäller hundar

Hundar skäller mycket oftare än vargar.

Därför trodde forskare tidigare att hundens skall inte hade någon innebörd. Numera vet man att hundens skall används för att kommunicera. Framför allt för att kommunicera med människor.

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-01-01

Artiklar sökes

Artiklar sökes

Gillar du att skriva? På Hundstunden får du möjlighet att publicera det du skrivit.

Vi publicerar seriösa artiklar som handlar om hund. Det kan handla om allt mellan hur man tränar polishundar till ett reportage från den lokala klubb-tävlingen på brukshundsklubben. Klicka här för mer info

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-01-01

Kan du mycket om din ras?

Kan du mycket om din ras?

Och vill du dela med dig om dina kunskaper?

På Hundstunden finns det möjlighet för medlemmarna själva att gå in och skriva information om de olika hundraserna. Genom att alla är med och skriver ned sina kunskaper så blir sidan en levande kunskapskälla om alla hundraser. Vi ser gärna att ni skriver om uppgifter som Historia, Användningsområde, Egenskaper och temperament, Kända problem inom rasen m.m. Informationen skall vara opartisk och får inte innehålla reklam eller länkar till andra sidor. Är du osäker på stavning eller grammatik-fel? Sluta med det. Någon annan efter dig kommer att rätta till eventuella skrivfel. Det viktiga är att du skriver och delar med dig om dina kunskaper!
Gå in på HUNDRASER i menyn till vänster. Klicka på Skapa rasbeskrivning/Ändra rasbeskrivning och sätt igång!

Hundstunden, Hundstunden -- 2008-01-01

Föregånde  1  2  

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder