Problem med att ladda upp bilder?

Har du problem med att ladda upp bilder till Hundstunden? Se om du hittar en lösning här.

Felaktigt bild-format?

Tillåtna bildformat är 'jpg' (eller 'jpeg'),'gif' och 'png'. Bildformatet anger på vilket sätt bilden har sparats på datorn.

För att se vilket format din bild har:
Högerklicka i bilden och klicka på 'egenskaper'. I fönstret som visas står det vilken 'typ' av bild det är. Står det ex. JPEG så är det en godkänd bild.

Du kan ändra format på din bild:

Du har nu sparat din bild med ett nytt namn på din dator. Om du exempelvis sparade bilden i jpeg-format kommer det nya bild-filnamnet att sluta på '.jpg'. När du laddar upp bilden till Hundstunden, kontrollera att det är den nya filen du laddar upp.

Bilden är för stor

Bilder som laddas upp på Hundstunden får inte vara hur stora som helst. När vi pratar om storlek här menar vi hur stor plats bilden (filen) tar när den lagras. Hur stora bilder får vara varierar beroende på vad för bilder det är:

För att se din bildstorlek:
Högerklicka i bilden och klicka på 'egenskaper'. I fönstret som visas står det 'Storlek på disk'.

Du kan ändra storleken på din bild:

Du har nu sparat din bild med ett nytt namn på din dator. När du laddar upp bilden till Hundstunden, kontrollera att det är den nya filen du laddar upp.

Ändra storlek i paint
Figur 1. Man kan ändra filstorleken på en bild genom att minska storleken på själva bilden.

Fortfarande problem?

Om det ändå är problem med bilderna så kan ni alltid maila dem in till Hundstunden. Förklara då vem ni är, var bilden skall läggas in och på vilket sätt det varit problem för er.

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder