Logga in och ut

När du har klarat av registrerings-processen, kan du logga in på sidan för första gången. Då kan du bestämma om du vill vara inloggad föralltid eller logga ut efter ditt besök.

  1. Logga in
    1. Loginrutan
    2. Snabbinloggning
  2. Logga ut

Logga in

Även om du är nyregistrerad eller utloggad sedan förra besöket, så finns det normalt två sätt att logga in på, loginrutan eller snabblogin.

Loginrutan

Eftersom denna ruta (inloggning via Loginvalet i huvudmenyn) inte bara är det ställe du först kommer till efter registrering utan är även det första du ser i ett 'endast medlemmar'-forum, så förklarar vi det först:

Medan fälten Användarnamn och Lösenord borde förklara dig själv, så menas Antal minuter att förbli inloggad helt enkelt de minuter den cookie som får dig att förbli inloggad varar. Det är alltså inte en bra ide att logga in en längre tid om du delar dator men någon eller glömmer logga ut. Du kan använda Förbli inloggad för alltid om ingen annan använder din dator.

Snabbinloggning

Även om många forum även har en snabbinloggningsruta som tillåter dig att logga in direkt från vilket fönster som helst, så varierar platsen mycket från forum till forum. I ex. SMFs standardtema är den i den minimerbara sektionen upptill. Om du inte kan se den så är rutan troligtvis minimerad, inte valbar alls, då ska du kunna se inloggningsrutan från huvudmenyn . Eller så är du redan inloggad (då ska du ha Logga ut i huvudmeny och inte Logga in länken!).


Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd

För att använda snabbinloggningsrutan, skriv i ditt användarnamn och ditt lösenord, välj önskad sessionslängd från menyn och klicka på Logga in. Notera att För alltid, liksom Förbli inloggad för alltid, helt enkelt menas att man är inloggad tills man väljer att logga ut, inte att du behöver sitta vid datorn hela tiden!

Logga ut

När du har gjort vad du ska för stunden i forumet, kanske du väljer att logga ut. Välj >Logga ut i huvudmenyn och forumet loggar ut dig, då blir du gäst i forumet, ditt namn försvinner från online listan och sparar din identitet tills du loggar in igen nästa gång.

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'inc/geoip.inc' (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/72/176772/pear/php') in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/inc/footer.php on line 12