Visa poster
Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Notera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.
    Meddelanden   Visa inlägg Visa bifogade filer.  

Meddelanden - Majzan & Nova

skrivet: 2008-11-16 23:36:36 1 Hundstundens forum / Utfodring, skötsel och hälsa / Vitlök mot fästingar?

 ja. jag har oxå hört att lök o vitlök e giftigt, men ack nej, vet många uppfödare som ger det rent till sina hundar o har alltid gjort... vitlök menar jag då.. så tror inte på sånt.. tycker att allt nuförtiden räknas som giftigt.. eller? hihi..
jag har haft sånt grönt halsband på min  o även det vita.. men de gröna luktade så illa att jag fick ta av det.. o när jag sen bytade till de andra, så hann hon inte merän få det på sig så fick hon en fästing.. hmm.. i somras beslutade jag mig för att INTE ge henne något alls.. o vet ni::: DET FUNKADE! denna säsongen i alla fall..annars hade jag nog gett såna droppar tror jag.. eller vitlök. tror på att vitlök förebygger sjukdomar även hos hundar så som de gör med oss mot förkylningar. men dock inte för ofta utan då oxå i småmängder kanske...

skrivet: 2008-11-16 23:16:02 2 Hundstundens forum / Hundens beteende / I stort behov av råd

 Hej. ja, va skönt för dig att du hittat en tränare till din hund som kan utvärdera honom/henne ordentligt.. men hade jag varit du, så hade jag oxå valt att sätta munkavel på hunden. inget fel i att ta det säkra före det osäkra då ju, eller hur..  
o då e det lättare för dig själv oxå att kontrollera o fya din hund om den gör utfall. o din hund kanske behöver hårdare tag o disciplin?  vad vet jag.. hade varit kul om du hörde av dig här o svarade för hur det har gått.. e nyfiken! lycka till :)  

skrivet: 2008-11-16 23:07:39 3 Hundstundens forum / Hundens beteende / Kissa på sig

 Hej.
jag har en kompis o hon har en tik, snart 2år som ALLTID gjort det. hon kissar när hon blir super, jätteglad, när hon träffar andra hundar och ibland när hon blir rädd. hon e väldigt osäker i sig själv, så tror de handlar om dels det o i hennes fall även om att hon blir så glad av något att hon inte kan hålla sig. har även hört att andra hundar kan oxå göra så oavsett ras o storlek. en del växer det ifrån o en del inte.. men de man kan göra tror jag, är att försöka dämpa dessa situationer. ex. som föregående skrivit att inte stirra upp hunden när man kommer hem, utan då vänta o hälsa tills den blivit lugn, samma sak om nån kommer hem till er, be dem först komma in innan de hälsar på hunden. o om du ska klippa klorna, så handlar de nog om rädsla. men ta fram den o lägg den bara en bit ifrån.. o låt hon/han gå o lukta på saxen i lugn o ro. o succesivt vänja sig vid den. du kan ju då vara lite smart o varit ute med hunden en låång runda så den fått kissa av sig ordentligt!
ja, detta e vad jag kan tro o tänka mig om din och din vovves situation. hör gärna av dig om du vill ha mer tips! alltid kul att vädra sig här o få tips o råd o ideér av varandra.
lycka till! ::)  
Sidor: [1]

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder