Visa poster
Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Notera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.
    Meddelanden   Visa inlägg Visa bifogade filer.  

Meddelanden - Elina

skrivet: 2008-02-04 17:25:24 1 Hundstundens forum / Klotterplanket / Cesar Milan...

 Jag har sett hans program (dock inte alla) och läst hans böcker och tycker om hans filosofi vad gäller hunddressyr, Att en hund behöver motion, diciplin och kärlek!
Jag stöder ABSOLUT INTE elhalsband och stackel, min åsikt är: Ett djur som ej kan tämjas utan våld är inte menat för människan att tämja!
Däremot tycker inte jag att det klassas som våld att, så som ledaren i en varjflock, få hunden att visa sig underlägsen genom att hålla dom mot halsen och få dom att lägga sig när man blir bemött av ett beteende som inte anses accepterat!
Jag tycker inte heller att man blint ska följa något dressyrprogram man sett på tv bara för att de fungerar där. Man vet ju, som pluto sa, inte vad som försigår bakom kameran... Jag älskar att se olika dressyrprogram på tv och tar efter de saker JAG tycker verkar fungera!
Man lär så länge man lever och är man bara uppmärksam på sin hund märker man snabbt om de man gör har en önskad verkan eller inte!

skrivet: 2008-01-29 14:35:40 2 Hundstundens forum / Klotterplanket / Cesar Milan...

 Motion, diciplin och kärlek (i den turordningen!)är de han försöker förmedla.
Om man följer hans program ser man att HAN inte använder stackel, han använder sig av en dressyrlänk och en anordning som gör så att den håller sig uppe bakom öronen... Däremot om ägaren till hunden redan har ett stackel så använder han sig av de...
Visst vi har kommit längre i vår syn på hunduppfostran i Sverige än i USA (anser jag) men jag tyckte ändå tanken var bra när han lärde hunden att vara rädd för ormar med ett elhalsband... som han sa, hunden får hellre lära sig av strömen från ett halsband än av en förbannad orm!
Jag håller även med de "ewa wikström" säger om att de inte är vilka hundar som helst som kommer med i hans program!  
Är det någon här som har en hund med aggresiva beteenden och lyckats träna bort dom med enbart positiv förstärkning?? Jag har försökt men de var inte fören jag tog till "Cesars sätt" som jag lyckades få bort de!
Alla har rätt till en åsikt, min är att Cesar vet vad han gör ;)  

skrivet: 2008-01-07 17:14:25 3 Hundstundens forum / Hundsport / Hjälp med apportbocken

 okej, nu har jag tränat med Troja lite då och då under dan och hon har redan fattat vad som gälller ;)
Hon gick direkt till att dutta med nosen i den och nu vet hon att hon ska "dutta" på mitten av apporten  :D  MEN hur går man vidare från duttandet?? vet inte riktigt hur jag ska få in, och vad som är, nästa steg  

skrivet: 2008-01-07 12:48:40 4 Hundstundens forum / Hundsport / Hjälp med apportbocken

 okej, ska prova... Hunden är inklickad de är nog mest bara mitt tålamod som tryter  ::)
Men jag ska absolut ge de en chans, Tack!

skrivet: 2008-01-04 16:27:35 5 Hundstundens forum / Hundsport / Hjälp med apportbocken

 Är det någon som har något bra tips på hur man kan träna hunden att ta apportbocken, har lärt min äldre hund men min yngre är näst intill omöjlig!
Med min äldre fick jag tipset att "trycka" in den i munnen och hålla fast den där, de fungerade inte... Sen fick jag tipset att börja med en penna eller något annat hon tyckte var roligt att ta i munnen och sen byta ut föremålet mot något annat, de funkade och nu tar hon apporten (och vad som helst annat jag ber henne om) klockrent :D  
Den yngre har jag provat båda metoderna på nu och ingen av dom fungerar... Nog vet ja att Pinschrar är envisa men riktigt såå envisa brukar dom inte vara  
Jaja, någon som har nå tips??

skrivet: 2008-01-03 16:59:40 6 Hundstundens forum / Hundsport / Lydnad

 De din hund ska kunna för lydnadsklass 1 är:

Platsliggande- Din hund ska ligga stilla brevid ett antal andra hundar medan du går iväg i 2 min.
Tandvisning - Hunden ska utan problem låta domaren kontrollera hundens bett.
Linförighet- Hunden ska gå fot, brevid föraren, med kopplet fritt hängande.
Läggande- Hunden ska gå fot, utan koppel, och på förarens komando ska hunden lägga sig ner medan föraren själv fortsätter rakt fram, avslutas med att föraren går tillbak till hunden.
Inkallande- Hunden lämnas i sittande och föraren går ca 15 m vänder sig om och kallar in hunden.
Ställande- Nästan samma som "läggande" men denna gång ska hunden stanna stående när föraren ger komandot!
Apport- Hunden ska, sittandes vid din sida, ta en träapport i munnen efter förarens komando och hålla den i ca 5 sek.
Hopp över hinder- Hunden ska lämnas sittande på ena sidan om hindret och föraren ska stå på andra, på komando av föraren ska hunden hoppa över hindret och sätta sig vid förarens vänstra sida,fot.

De var lite snabbt alla momenten i tur och ordning, är de något mer du undrar över är det bara höra av dej  :)
//Elina
Sidor: [1]

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder