Visa poster
Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Notera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.
    Meddelanden   Visa inlägg Visa bifogade filer.  

Meddelanden - Schäfer

skrivet: 2008-07-07 13:15:56 1 Hundstundens forum / Utfodring, skötsel och hälsa / Schäferhane som matvägrar

QUOTE (larmic @ 2008-07-06 22:04 )
Har en schäferhane på lite över året som är väldigt hög men mager som en sticka. Har försökt få upp honom i vikt genom att "muta" med köttbullar, korv, blötfoder i maten, blötfoder utan torrfoder, men han är inte alls intresserad av att äta. Har avmaskat honom och vi motionerar honom ganska normalt. En långpromenad om dagen och en till två cykelturer i veckan på ca 6- 8 km i makligt tempo (han får bestämma takten).
Nu har fantasin tagit slut någon som har ett bra tips på hur man ska få upp matintresset?
Vi har inga löptikar i området och han har varit kräsen med maten i säkert ett halvår.

Tacksam för idéer och tips

Förmodligen så känner han av att DU så gärna vill att han ska äta, så att det blir ett krav. Låt honom få jobba för maten tex. lägg ett spår med en matskål som slut, låt honom få leta efter maten inne , ge honom en uppgift och belöna med maten, häll på lite majsolja på maten eller byt mat tex färskfoder , men truga ALDRIG med maten för då upplever hund det som ett tvång. Ta hellre bort maten och låt hunden bli riktigt hungrig så ska du se att han äter.
Jag förutsätter att du har kollat så han nte är sjuk på något sätt.
Lycka till!

skrivet: 2008-01-07 06:51:45 2 Hundstundens forum / Avel / Avel & skotträdsla

QUOTE (faramira @ 2007-12-26 20:42 )
Det är så många som pratar om att förbjuda smällare, men det är ingen som pratar om att man kan få bort skotträdslor genom att avla på bra hundar.
Dom flesta "duktiga" hundmänniskor vet att det är ärftligt. Och det är svårare att ändra hela samhället. Det är nog lättare att sikta på sundare hundavel i framtiden.
Skotträdslor begränsar väldigt mkt i hundens liv. Jag vet det, för jag har en skotträdd hund själv..
Vad tycker ni?    ::)

Dom flesta duktiga hundmänniskor vet att smällare /raketer inte alls är samma sak som vanligt skott och skyddar därför sina (bruks)hundar mot  dessa för att hundarna inte ska få en förvärvad rädsla (ej ärftlig) och få hela tävlingskarriären spoilerad. Mycket bra intivativ av Smällarupproret att dra i gång en kampanj. Tusentals människor har skrivit på och politikerna börjar ta till sig vad folket tycker!
Sidor: [1]
Fatal error: require_once(): Failed opening required 'inc/geoip.inc' (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/72/176772/pear/php') in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/inc/footer.php on line 12