Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10

11 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Vilken ras passar?

Startat av Iberis - Senaste inlägg av Matilda_J skrivet: 2017-03-13 23:05:01

Har inget klokt att säga tyvärr. Hoppas att ni kan få rätt sorts hjälp som passar er!

12 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Hjääälp

Startat av MilkShake - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:38:28

Nu undrar jag om det är någon som har erfarenhet från sofiahundskola? Hon håller sina kurser på Gubbängsfältet i Stockholm.

13 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Valpkurs

Startat av Tibbe - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:38:04

Nu undrar jag om det är någon som har erfarenhet från sofiahundskola? Hon håller sina kurser på Gubbängsfältet i Stockholm.

14 -  Hundstundens forum / Valp / SV: HJÄÄÄLP

Startat av Tibbe - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:37:40

För övrigt är nog det bästa rådet att du begränsar hennes yta i bostaden, så att du kan ha bättre koll på henne, och jobbar på med rumsrenhets träningen.

15 -  Hundstundens forum / Valp / SV: Vilken ras passar?

Startat av Iberis - Senaste inlägg av Anna_B skrivet: 2017-03-07 00:37:14

Är det ingen som har nån som helst synpunkt på min fråga?

16 -  Hundstundens forum / Diskutera artiklar / billigare märke

Startat av Matilda_J - Senaste inlägg av Matilda_J skrivet: 2017-02-27 23:11:54

Hej,
Jag tror alla försöker spara genom att bevaka rabatter eller köpa de billigare märke.
Hur sparar ni? Berätta lite vad är mer viktig till er att spara på?
t.ex. köpa kläder eller teknik, motorcyckel eller bildelar?"

17 -  Hundstundens forum / Valp / Blandrasen Pomsky

Startat av ceciliasson - Senaste inlägg av ceciliasson skrivet: 2014-04-25 11:13:29

Hej alla glada på hundstunden!

Jag heter Cecilia och har börjat undersöka kring blandrasen pomsky som är en blandning av Siberian Huskey och Pomeranian.

Jag har googlat nu i flera månader för att samla in information gällande blandrasen och som jag förstår så finns det inte alls många uppfödare av pomskys i världen (hittade några i USA samt i England).

Hittade en Svensk hemsida som skriver mer utförlig information om blandrasen (pomsky.se) men dem skriver även att det i nuläget inte finns några uppfödare i Sverige..

Nu ställer jag frågan till er: Är det någon utav er som har en pomsky? Jag vill jättegärna ha all information gällande blandrasen då jag vill så gärna skaffa mig en!

Mvh

Cecilia

18 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Beagle som kissar inne

Startat av BertL - Senaste inlägg av sara skrivet: 2013-12-27 01:47:24

Eftersom du pratat med veterinär så antar jag att hunden är frisk och att han inte kissar i köket tyder också på att han kan hålla sig och är frisk.
Han verkar ha ett bra liv och få bra omvårdnad i allmänhet. Men en bov kan vara att ni ger honom människomat. Som du skriver så är den salt och ger upphov till ökat vätskeintag. Vilket resulterar till mer urin. Jag tycker du ska gå över till hundmat - och ge en gång om dagen. Eftersom vuxna hundar oftast blir kissenödiga ca 1,5 timmar efter måltid, så minskar du risken för olyckor på så vis. Ge också måltiden på bestämd tid så att ni får in rutiner för och lär er när det är dags för rastning. Själv föredrar jag torrfoder. Det finns många bra foder att välja på i djuraffären. Ger ni hundmat är det också lättare att hålla hunden i rätt hull då man vet hur mycket han får i sig. 9dl/dag tycker jag låter ganska mycket.
Det kan också vara värt att veta att tuggben innehåller en hel del salt och får han mycket tuggben bör ni kanske minska ner på detta.

Eftersom han kissar ute och sedan kan kissa inne när han kommer in kan det bero på att han inte tömmer hela blåsan när han är ute. Han kanske sparar på dropparna för att kunna markera på nya ställen. Ett sätt att lösa detta är att lära honom kissa på kommando. När ni är ute och han är på väg att kissa - säg "kissa" och beröm när han kissar. (Jag hävdar fortfarande att du ska berömma när han kissar ute). Om du är konsekvent med att ge kommandot "kissa" när hunden kissar, så är förhoppningen att du efter ca 1 månad kan få hunden att kissa på kommando och då tömmer hela blåsan.

Och fortsätt som ni gör just nu - begränsa hundens rörelsefrihet - om han är utanför köket ha honom i koppel eller ha 100% övervakning på honom när han är lös och gör han något så avbryt - utan stora affärer och få ut honom och beröm. Ett tips är att sätta en pingla på honom så att ni hör om han smyger iväg. Plocka bort alla mattor, stäng toadörren och sätt kompostgaller runt löpbandet. - Inte hela livet utan under en tid. Se till att rengöra ordentligt där han förorenat. Det finns speciella medel som tar bort urinlukter (att parfymera över hjälper inte då hunden ändå känner urinlukten och det kan trigga hunden att urinera där på nytt)
Se till att rasta efter lek och aktivitet. Och även efter stressiga situationer för hunden - ex kloklippning eller glad hund då någon kommer hem.

Ett annat tips kan vara att prova med markeringsskydd. En liten "blöja" för hundar som markerar inomhus. De flesta hundar tycker det är otäckt att bli blöta när de kissar.

Det här med att berömma när hunden kissar ute kan aldrig förvärra problemet. Tvärt om. Hundar måste kissa - inne eller ute spelar ju ingen roll för hunden. När hunden kissar inne får den kanske en negativ reaktion av sin ägare (man kanske försöker hålla masken och inte visa att man blivit arg  - men hunden känner det). Nästa gång går hunden undan och kissar i smyg bakom soffan istället. Det blev positivt för hunden - han fick kissat och inga negativa represalier. När ni är ute finns risken att hunden undviker att kissa ordentligt för att den vet att ägaren blir upprörd. Och passar på bakom soffan igen senare på dagen.
Om hunden istället får beröm då den kissar utomhus kommer den veta att ägaren gillar detta, hunden får ökat förtroende och kontakt med sin ägare och kommer därför att välja att kissa ute. Hunden måste känna att den får en fördel av att kissa ute - annars kan han lika gärna göra det inomhus (i smyg)

Att hunden är matglad är den bästa tillgången du har. När hunden kissar ute, beröm och ge någon kula torrfoder från fickan. Då har du ytterligare förstärkt det positiva.

(Och kom ihåg att inte vända tillbaka när hunden kissat utan fortsätt promenaden ett par minuter till så att han inte håller sig för att kunna förlänga sin promenad.)

19 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Beagle som kissar inne

Startat av BertL - Senaste inlägg av BertL skrivet: 2013-12-26 17:29:43

Tack för svar! Här kommer lite svar på frågor och kompletterande information.
Vi har haft två beaglar tidigare och inte haft problem med att få dem rumsrena.
Frekvens: Den här beaglekillen kissar inne i genomsnitt en gång om dagen, men bajsar aldrig inne. Ibland händer det att han kissar direkt när han kommer efter att ha varit ute och kissat flera gånger där. Han kissar aldrig när vi ser honom, utan smyger sig undan där han är ensam. Kisset luktar illa, fastän hundkiss inte brukar göra det. Enligt veterinären är det okay och kan bero på att han inte druckit så mycket.
Plats: Han verkar ha fattat att vissa rum är ”inne”, och har faktiskt tidigare varit rumsren i ett halvår, men nu är det bara köket kvar som han inte behandlar som ”ute”. Han kissar till och med obehindrat i det rum där han sover. Helst kissar han mot toalettstolen på någon av toaletterna, där golvet är av plast. Favoritställe nr två-tre är klädkorgen och en balja som vi har kläder i. Båda är av plast. De kan stå på olika ställen. Han kissar också på andra ställen, till exempel mot löpbandets kåpa, som också är av plast. Han kan också kissa på andra ställen, men möjligen har han en preferens för plast.
Mat och dryck: Precis som de flesta beaglar är hunden matgalen och skulle nog äta ihjäl sig om han fick. Det är inte jag som ger honom mat och tyvärr får han nog alltför ofta människomat i stället för hundmaten som jag köper åt honom. Misstänker att han kanske får i sig för mycket salt. Han får mat tre gången om dagen. En halv deciliter till frukost och sedan en och en halv till lunch och middag skall det vara. Men som sagt, blir nog ofta människomat i stället. Borde kanske gå ner till två eller kanske en gång om dagen Men hunden älskar ju mat… Han väger lite för mycket, kanske 18 kilo, men ser inte fet ut, snarare bara kompakt. 9 dl om dagen kan nog stämma rätt bra. Han har alltid vatten tillgängligt och dricker när han vill. Mycket hamnar på golvet.
Rastning & aktivering: Hunden rastas med koppel och promenad minst cirka 15 minuter var tredje timme ungefär. I snitt ungefär en gång om dagen blir det en 1-2 timmars promenad. Han kissar alltid ute, men ibland ändå efter att han kommit in. Vi lägger inte spår etc, men vi går i skogen och han spårar nästan hela tiden.
Beröm: Han har fått beröm när han kissat ute, men det har i vart fall inte hjälpt, möjligen stjälpt. När han kissar inne nonchalerar vi det. Har också prövat med att skälla på honom. Han verkar rätt oberörd i båda fallen.
Sinnelag: Hunden är knappast ”låg”. Han är pigg och glad och framåt och obekymrad om det mesta. Absolut inte skygg, utan tvärtom ganska burdust framåt. Han är lite rädd för stora svarta hundar. Men när ingen finns i närheten går han alltid stolt med svansen i topp. Ryter man åt honom blir han lite bekymrad och vill fjäska.
Inomhus: Måste ha hunden i koppel när vi vill ha honom i andra rum än köket. Skälet är att annars finns risken att han smyger undan och kissar. Det kan han inte om han har kopplet på sig. Vi har dyra mattor och parketter som skadas när han kissar. Vår förra beagle följde mig överallt, men den här vill inte vara stilla på ett ställe längre än fem minuter. Sedan vill han börja gå runt och nosa. Då kan han när som helst få för sig att kissa.

20 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Beagle som kissar inne

Startat av BertL - Senaste inlägg av pannan skrivet: 2013-12-26 02:40:44

Hej
Jag har 2st schäferhundar och de har bajsad/kissat max 2 gånger inne när de var valpar.Min lilla jackrussel "råtthunden" är det värre.
Jag tror faktiskt att det  handlar om rutiner.De stora hundarna tränas varje dag,medan den lille hunden får vara en knähund.Vi bor också i en större villa,och när "råttan" får tillfälle då är det klippt.Fast inte så ofta som din hund.Först hade jag reglerat maten.(Du har inte skrivit hur ofta du ger mat till din hund,men Jag utfodrar mina hundar en gång om dagen.Absolut ingenting mer.Äldre hundar behöver inte äta flera gånger.(Annat för valpar).Ibland vill mina stora hundar inte äta varje dag.Sen det här med rastningen.Jag brukar alltid rasta mina hundar i koppel,och är vi ute ca 15 min åt gången.Alltså en liten promenad.Om din hund hittar en plats som han trivs med,försök att alltid rasta honom vid den platsen.(OCH GLÖM INTE ATT BELÖNA)Belöna när hunden gör rätt och nonschalera när han gör fel.Jag håller inte med om att man inte ska belöna hunden när han bajsat ute.Han gjorde rätt eller?En hund som har inte blivit rumsren från början fattar inte vad som är inom och utomhus.Han gör det överallt. Det finns faktiskt hundar som är både vatten och mat missbrukare.En hund ska normalt dricka en 1/2 dl per kilo kroppsvikt per dygn.Vilket borde bli ungerfär 5 till 8 dl/dygn för en beagle.Har jag hört.Sen det beror på hur mycket hunden har aktiverats.Sen skriver du att du inte  satt hunden på plats.Det verkar inte behövas.Jag skulle påstå tvärtom,att din hund behöver höjas upp.Hundar som är låga och lite skygga blir ännu värre om man tex blir arg,när hunden gör det inne.(Jag påstår inte att du gör det).Du ska inte behöva koppla hunden när du ta hunden från köket.Problematiken förstår jag men,jag hade nog lockat hunden med en godbit, eller en boll,och sedan ute med en gång och rasta.Om hunden har varit i köket länge och inte kan hålla sig,kan man inte anklaga hunden för det.Schäfer hanarna får vara i hela huset men de följer med mig överallt.Jag är deras matföråd,och de vill inte inte dra sig undan.Lilla jackrussel gillar att vara för sig själv.Hon kan tänka sig att lägga en korv i de platser där jag inte brukar att vistas.Då stänger jag den dörren.
Med vänlig hälsning Zacharias

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder