Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10

31 -  Hundstundens forum / Klotterplanket / SV: Cesar Milan...

Startat av Tibbe - Senaste inlägg av jhdsghjd skrivet: 2012-07-19 10:26:52

Jag har bara sett ett par avsnitt av Cesar, men det har räckt för att aldrig mer vilja se på det.
Hans tankesätt är kanske rätt, emellanåt, men allt löjligt prat om "felriktad energi" och "ta ledarskapet" - hans envetna metod av att rycka i halsbandet, pysa på hundarna, tvinga dem till underkastelse genom att lägga dem på rygg får mig verkligen att må illa.
______________

Sacs Longchamp Pliage

32 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Min hund biter när man gosar

Startat av prince20 - Senaste inlägg av admin skrivet: 2012-06-12 00:18:49

Jag tror din hund biter i händerna för att han är busig. Han är en ung hund. Vissa hundar är väldigt aktiva och har svårt för att koppla av utan försöker få igång en lek så fort den får kontakt.

Om hunden biter hårt måste du givetvis få ett stopp på det. Vet hunden vad "Nej" betyder - så använd det. Och om hunden inte lärt sig vad "Nej-kommandot" betyder - så lär hunden det!

Biter inte hunden särskillt hårt så är det oftast enklast att bara slappna av i handen och bli helt passiv. De flesta hundar slutar då att bitas och förstår att man inte vill leka. Till slut så lär de sig att det inte blir lek när man blir klappad.

Att aktivera hunden mentalt är också bra, för att minska på lek-behovet. Lämpliga aktiviteter kan vara att söka efter godis m.m.
Oftast så växer de i från detta beteendet.

33 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Min hund biter när man gosar

Startat av prince20 - Senaste inlägg av prince20 skrivet: 2012-06-11 09:38:28

Nej han blir inte agressiv han ska bara brottas..

34 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Min hund biter när man gosar

Startat av prince20 - Senaste inlägg av jackie skrivet: 2012-06-10 23:58:13

Biter? Menar du att han vill busa och tar din hand i sin mun för att "brottas"? Eller blir han aggressiv och hugger?

35 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / Min hund biter när man gosar

Startat av prince20 - Senaste inlägg av prince20 skrivet: 2012-06-09 23:30:51

Jag har en valp på 6mån som är en blandras boxer o grandis mitt problem är när man gosar med honom så ska han bara bitas man kan aldrig klia honom på magen utan att han biter samma sak händer när han kommer och vill gosa är det någon som vet varför han gör så??

36 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Aggresiv hund

Startat av Agstfelt - Senaste inlägg av bossofia skrivet: 2012-04-10 15:12:57

Vill bara påminna om att ha hund i bur är i sverige förbjudet enligt lag. Undantag vid ordnade arrangemang typ utställning.
Och kanske skulle du fundera över om du verkligen ska ha dessa hundar i samma flock, vissa hundar går bara inte ihop precis som vi människor.
Vissa hundar plockar fram konstigt nog det sämsta ur en annan och kommer tyvärr aldrig att komma överens utan blodvite uppstår.

37 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Aggresiv hund

Startat av Agstfelt - Senaste inlägg av jackie skrivet: 2012-01-29 02:20:14

Som jag ser det så handlar allt om att den äldre hunden är dominant. Och det är inte ovanligt att hanhundar har svårt att komma överens.

Som pannan skriver hjälper det att öka på ert ledarskap över den äldre hunden. Ni gör två vinster på det. Det ena är att den äldre hundens behov av att vara dominant då kommer att minska. Den andra är att vinsten är att ni kommer att ha lättare att bryta om gruff uppstår.

Glöm att behandla hundarna som jämlika, eftersom det försvårar för hundarna att hitta sin "rang". Se till att befästa den äldre hundens rang på så vis att du hälsar på honom först, att han får sin mat först, att det är han som blir släppt från kopplet först osv.
Om de slåss, och ni bryter slagsmålet, undvik att ge den minsta hunden uppmärksamhet för det kan förvärra situationen också.

Sedan tycker jag att ni ska försöka undvika situationer som utlöser problemet. Låt dem äta i var sitt rum med dörren stängd till de ätit klart. Lek inte med båda samtidigt. Skaffa en hundbur och låt den äldre hälsa på besökare först, och byt sedan så att den yngre får hälsa medan den äldre är i buren. Använd buren om hundarna får ben osv.

För att öka sitt ledarskap kan man göra vissa åtgärder som inte är så komplicerade. Låt inte den stora hunden sova i sängen (och låt inte heller den yngre göra det för då ser den äldre hunden det som konkurrens). Låt dem inte sitta "högt" som i soffor/fotöljer. Lär den äldre hunden vad "nej" betyder om han inte vet det. Lydnadsträna hunden (sitt, ligg kvar osv). Låt inte hunden gå ut före dig genom dörren. Han måste vänta på ett varsågod. Samma när du släpper in honom.
Lek inte med hunden när den ber om det. DU ska starta leken. Låt hunden få vänta på ett varsågod innan den får gå fram till matskålen. osv. Genom att hunden måste vänta på ditt initiativ så växer din betydelse och ledarskap.
Om din hund vet vad NEJ betyder så kan du också stå emellan hundarna när de äter och passa på den äldre när den  närmar sig den lillas matskål. Och var konsekvent. Har du sagt något till hunden så menar du det.

Att "favorisera" den äldre hunden ska ni göra hela tiden. Men när ni får ordning på situationen så kan ni prova att släppa på restriktionerna och släppa upp hundarna i sängen om ni vill ha dem där :)

38 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Aggresiv hund

Startat av Agstfelt - Senaste inlägg av Agstfelt skrivet: 2012-01-28 16:30:42

det låter nog precis som vi, dåliga hundägare :-[ man har ju ingen aning om hu man ska gå tillväga. Men det äär nog tyvärr så som du säger att det sitter helt enkelt i hur vi beter oss mot hundarna. det gäller att ta kommandot. Vi har försökt vara vad vi tycker hårda när det händer men förmodligen så räcker det inte ändå. man ser ju hur hundarna är mot varandra när dom ska visa vad som gäller, måste nog försöka efterapa dom lite.
Tack för förslag å kommentar!!

39 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Aggresiv hund

Startat av Agstfelt - Senaste inlägg av pannan skrivet: 2012-01-27 23:58:26

Hej
Jag känner igen beteende när det gäller jack russels.Mina två tikar slogs inte så ofta som du beskriver.Max 2-3 gånger per år.men när de slogs,då rann blodet.Den ena var 6 år och den andra 2 år.
Den äldre tiken var i mindre storlek än den yngre,men hon var en riktig surpuppa.En dag när frugan försökte att sära på dem blev hon själv biten av den yngre tiken.En kvart senare slickade de varandra som inget hade hänt.Vi sökte hjälp och efter många men
visade det sig att vi var ganska dåliga hundägare.Vi hade ingen bra ledarskap.Vi bestämde oss att det är vi som styr och ställer i huset, och inte hundarna.Vi tog ledarskapet helt enkelt.Speciellt jag kommer ihåg deras sista slagsmål.när de slogs gick jag mellan dem,och de fick höra var havret växer.Det var sista gången de slogs i min närhet.Jag hör dem småmorra mot varandra ,men någon slagsmål blir inte.Jag accepterade inte det helt enkelt.

40 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Aggresiv hund

Startat av Agstfelt - Senaste inlägg av Agstfelt skrivet: 2012-01-27 19:12:11

Hej!
vad snäll av dig å svara. ska försöka svara på dina frågor oxå.
Den lilla hunden är född juli 2011 så ca 1.5 år alltså. det är inget speciellt som startar slagsmålen utan det är när det passa den äldre hunden. eller självklart om den lillla får uppmärksamhet av ngn  som inte tillhör hushållet, visst även oss men vi försöker alltid att inte ge dom uppmärksamhet när bägge är med just för avundsjukan...kanske e fel. Dom äter ur varsin matskål samtidigt, det blir alltid morr för den stora äter ju upp fortare än den lilla så d vill han ha hans mat oxå men vi ber han gå å lägga sig då eller komma för att hitta på ngt annat så den lilla får äta klart. När vi ska gå ut är det lugnt för då är den stora så fokuserad på att komma ut. Ute går det jättebra så länge den lilla inte leker med ngt som den stora vill ha. Då blir det ofta lite morr å ett skall å sen så har den stora fått det han vill ha. Den lilla är alltid underlägsen. Han lägger sig på rygg när den större närmar sig och det spelar inte alltid ngn roll han flyger på han ändå. Skittaskig. Vissa dagar har han ngr minuter han kan va snäll å typ slicka den lilla i örat å va lite snäll eller vad han är men den lilla är ju som förstelnad för han vet att det kan smälla vilken sekund som helst.
Den äldre är snäll, men kan va lite grinig på andra hanhundar, han hugger hellre än att han går därifrån om det finns den mminsta lilla chans att den andra hunden svarar för sig. Så han är faktiskt lite terrierbitter ;)

Hur ofta dom slåss e så olikamen om vi uinte särar på dem hemma så blir det varja dag ungefär 1-2 gånger.
det könns nästan som det blir värra av att man har dom särad på oxå, men för säkerhets skull känns det ändå bäst.

För ett tag sedan var den äldre helt betagen i den lilla, troligtvis löpte ngn tik i närheten. Å han uppvaktade den lilla som bara den, hel knäpp. Då kunde dom tom leka ibland. Men det gick över :(

Vad har du för ideer?

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
Fatal error: require_once(): Failed opening required 'inc/geoip.inc' (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/72/176772/pear/php') in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/inc/footer.php on line 12