Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10

41 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: schäfer och andra hundar

Startat av zak - Senaste inlägg av Ullington skrivet: 2011-08-27 11:30:15

Ett tips som jag fick till min hund var att sätta ner hunden ge lugna smekningar att situationen är ok samt ge en godis när den andra passerar. På så vis talar du om att DU har situationen under kontroll ger belöning för att hunden sitter lugnt bredvid dig.

42 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / schäfer och andra hundar

Startat av zak - Senaste inlägg av zak skrivet: 2011-08-24 01:23:19

Hej allihopa
Jag är ny här på forumet.Jag har en schäfer som är 13 mån och vi håller på och tränar för fullt.Hunden svarar bra på träningen och både hund och jag känner  oss nöjda.När vi tränar eller är ute och går, blir han hispig när han ser en annan hund.Han är inte aggresiv än så länge men,han skulle inte tveka en sekund att hoppa på en annan hund om han skulle få en chans.Han är ingen svår hund att jobba med.Han är en riktig mjukis.Hur tränar man bort ett sådan beteende?
Det blir ett skarpt nej,och en skarp korrigering med kopplet med en gång.Finns det några tips som ni kan bidra med?
Mvh Zak

43 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Träna "gå fot"

Startat av LucysLillMatte - Senaste inlägg av LucysLillMatte skrivet: 2011-08-10 07:03:16

Tack, det låter som en bra ide! Ska prova det! Tack så mycket!  :)

44 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Träna "gå fot"

Startat av LucysLillMatte - Senaste inlägg av jackie skrivet: 2011-07-20 23:56:16

Låter som en väldigt bra träningsmetod som du håller på med.
Men det där med att hon hoppar - det bästa är väl som du gör att ignorera henne totalt.
Men kanske det hjälper om du ger henne en godbit när hon kommer upp på din vänstra sida. Då kommer hon kanske inte ha tid att busa utan istället skynda sig så att hon får sin belöning.

45 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Phaléne

Startat av MalinW - Senaste inlägg av LucysLillMatte skrivet: 2011-07-14 15:43:19

Saker att tänka på när det gäller papillon/phalene! Kanske du vet det redan, men rasen är ju väldigt känslig för mindre barn, som ibland kan vara hårdhänta med hunden! Lämna därför aldrig din hund ensam med minderåriga utan uppsikt!  :)

46 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Phaléne

Startat av MalinW - Senaste inlägg av LucysLillMatte skrivet: 2011-07-14 14:10:54

Hej! Jag har en phalenetik på snart fyra månader!  :) Hon piper också väldigt mycket när någon i familjen går utanför dörren! Hon har till och med börjat skälla lite högt då! Har också problem med detta. Det bästa sättet är att börja träna lite smått, men har dock läst att hunden ska vara 4 mån. innan man börjar ensamhetsträna! Gå utanför dörren en stund och kom tillbaka snabbt! Hoppas det går bra med din hund! :)

47 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / Träna "gå fot"

Startat av LucysLillMatte - Senaste inlägg av LucysLillMatte skrivet: 2011-07-14 14:05:44

Hej! Jag är stolt ägare till lilla phalenevalpen Lucy! Älskar att träna med henne!  :) Har nu tränat att gå fot med henne. Brukar leka med henne först för att "fylla på batterierna"! Jag avbryter sedan leken och ignorerar henne medan jag går en bit ifrån! Hon ska då komma upp på min vänstra sida! Hon är väldigt lättlärd, så det tog inte länge förrän hon kunde så långt. Men nu har hon, så fort jag avbryter och går iväg, börjat bita och hoppa upp på mina bakben! När jag sedan stannar håller hon på så en stund för att sedan komma upp på min vänstra sida! Poängen är ju att jag ska ignorera henne totalt, så jag kan ju inte säga nej när hon gör som hon gör! Har iallafall försökt puffa lite försiktigt när hon gör så! Har någon nån idé, hur jag ska göra för att få henne att sluta? Tacksam för svar!  :)

48 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Kastlekar

Startat av duffi - Senaste inlägg av jackie skrivet: 2011-06-15 18:22:49

Som jag har förstått det så är det hundens jaktinstinkt som triggas när den jagar bollar. I blodet frigörs då mycket stresshormoner hos hunden som gör att hunden blir uppstressad.

Har man en i botten lugn och cool hund så tror inte jag att hunden på något vis mår dåligt av att jaga efter lite bollar ibland. Men om man har en hund som för det mesta är uppe i varv så är det nog inte så lyckat att kasta bollar som den får jaga eftersom den då kommer att bli ännu mer uppstressad. 

Sedan har sett att många kastar en boll som belöning till hunden efter att ha tränat exempelvis lydnad.

Jag tror att om man kastar bollar i måttliga mängder så är det helt OK för de flesta hundar - för de tycker ju om det. Så tycker jag i alla fall.

49 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / Kastlekar

Startat av duffi - Senaste inlägg av duffi skrivet: 2011-06-15 00:09:37

Har både läst och blivit avrådd av en uppfödare att inte leka lekar med hunden där den ska jaga föremål man kastat. Jag förstår dock inte vad som är problemet. Hunden ser ju ut att bli överlycklig av den leken.

Vad är det som är olämpligt egentligen?

50 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / SV: Hundens gång.

Startat av mimmie71 - Senaste inlägg av duffi skrivet: 2011-06-07 13:39:22

Tror passgång är en växel, likt trav och galopp. Min hund går passgång när det går för långsamt. Rask promenad fungerar bäst för oss båda.

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
Fatal error: require_once(): Failed opening required 'inc/geoip.inc' (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/72/176772/pear/php') in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/inc/footer.php on line 12