Sidor: 1 ... 7 8 [9] 10

81 -  Hundstundens forum / Klotterplanket / Vilken hundras passar?

Startat av fyratassar - Senaste inlägg av xitamiz skrivet: 2010-04-10 13:06:51

 russkiy toy. Jag har 3 st och är väldigt nöjd. Individuella skillnader finns. Och passar kanske inte bäst med väldigt små barn som bör ha en robust hund.
Men Russkiy toy har ingen krävende päls, dessutom finns de i kort och långhår. Massor av färger och har en kärvänligt mentalitet,lekfullhet och mod. Ingen av mina 3 visar rädslor för höga ljud, olika miljöer eller människor.
Leena

82 -  Hundstundens forum / Klotterplanket / Vilken hundras passar?

Startat av fyratassar - Senaste inlägg av fyratassar skrivet: 2010-03-13 16:54:00

 Har också funderat en del över bostonterrier eftersom de verkar super de också ^^

83 -  Hundstundens forum / Klotterplanket / Vilken hundras passar?

Startat av fyratassar - Senaste inlägg av fyratassar skrivet: 2010-03-11 20:18:21

 Hejsan alla hundvänliga folk! Nu närmar sig våren och sommarlovet, och då kanske det kommer en valp hem till mig ^^ Nu är det bara frågan om, vilken ras?
Den ska vara:

*Modig och pigg
*Inte så mycket jakt i sig
*Trevlig med barn och katter
*Vänlig och sällskaplig
*Inte mycket pälsvård
*Rätt så liten, högst 35 cm
*Frisk

Jag har kommit fram till norsk lundehund. Passar den? Vad kan ni säga föör negativt/positivt om rasen? Finns det fler raser som passar? Är tacksam för svar!

84 -  Hundstundens forum / Klotterplanket / Djurplågare, hur ska jag bära mig åt??

Startat av fyratassar - Senaste inlägg av jackie skrivet: 2010-03-10 23:19:07

 Hej
Jag tycker absolut att du skall anmäla dessa människor! Har man djur skall man ta väl hand om dem. Så säger lagen.

Vid en anmälan ringer du polisen eller länsstyrelsen. Du kan vara anonym om du vill.
De kommer sedan att skicka ut någon som tittar till hur djuren mår hos din granne. Om de ser att allt inte är bra kommer de antingen att tala om för dina grannar vad de skall göra för att bättra sig och sedan kommer dina grannar att kollas upp igen.
Är det tillräckligt illa så omhändertar de djuren. Är det riktigt illa kan de få förbud mot att äga djur.

Om ni vill anmäla så kan det vara bättre om din mamma ringer för tyvärr tas inte alltid barn på lika stort allvar som en vuxen. Men om hon inte vill så tveka inte att ringa själv!
Och så ett tips! Tala INTE om för dina kompisar att du har ringt. Ni kan bli ovänner. Och så kommer de kanske att tala om det för din granne, och så blir ni ovänner med dem också.

Jag tycker inte att det finns någon tvekan om att det handlar om djurplågeri! Men om du ändå blir tveksam om det handlar om djurplågeri eller inte så behöver du inte vara orolig eftersom de som kommer och kontrollerar djuren hos din granne kommer att skaffa sig en egen uppfattning om hur djuren mår där.

Lycka till!

85 -  Hundstundens forum / Klotterplanket / Djurplågare, hur ska jag bära mig åt??

Startat av fyratassar - Senaste inlägg av fyratassar skrivet: 2010-03-09 18:02:24

 Hejsan, jag är snart tolv år och för ca 5 år sedan var jag hemma hos en tjej som hade över 60 djur. Jag förstod inte då att djuren mådde dåligt och ville gärna kela med dom men vi fick inte. Sedan i deras trädgård blev jag överfallen av deras rottweiler som bet mig blodig i både armar och ansikte. Efter det vågade jag inte komma dit mer. Nu när jag tänker efter så mådde djuren skit. Idag har de allt från påfåglar till minihästar och har planer på att skaffa fler djur. De skaffar runt 2-3 djur per månad och anledningen till att de inte har "så många" kvar (med tanke på alla år som gått) är att... de låter djuren dö framför dem och kastar bort kroppen sen  
De skaffar spännande och ovanliga djur och har dom i en vecka tills dom tröttnar och sedan bara lämnar djuret någonstans där det kan dö för sig själv.
Deras hundar är knappast uppfostrade och de äter upp deras katter och smådjur då och då utan att de bryr sig. Jag hatar dom av hela mitt hjärta och tänker ringa polisen, min granne har nyligen också varit där och hon gillade inte vad hon såg. Min uppfattning om den där skit-familjen är att de inte tar ett liv på allvar, deras djur är skadedjur för dom efter att dom har tröttnat. De ska bara utrotas, verkar det som. Mina vänner (som är rätt bra kompis med den här tjejen) tycker inte att jag ska ringa polisen eftersom det tydligen inte finns någon lag som kan stämma dem, men jag tänker ändå. Tror ni att det funkar, mina föräldrar vet om det och vi ringer antagligen imorgon.

86 -  Hundstundens forum / Klotterplanket / Lagliga djurmisshandlare!?

Startat av jackie - Senaste inlägg av fyratassar skrivet: 2010-03-09 17:51:06

  http://www.hundstunden.se/html/emoticons/blink.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='blink.gif'>  

87 -  Hundstundens forum / Klotterplanket / Cesar Milan...

Startat av Tibbe - Senaste inlägg av fyratassar skrivet: 2010-03-09 17:45:10

 Jag tycker att han uppfostrar ägarna bra men hundarna.. de blir ju bra tillslut men somsagt använder han sig av olämpliga hjälpmedel som knappast är "vänlig uppfostran". Även detta med att trycka ner hundar kan också vara fel. Hunden kan känna sig trängd och börja försvara sig och det försämrar uppfostran något förfärligt. Man har ju aldrig sett hundpsykologer misslyckas på tv men varför skulle det tas med? Hundpsykologerna är ju medvetna om varje rörelse och gör att det ser lätt ut, men för oss ägare kan det ibland gå helt fel. Det finns många hundar som svarar positivt på denna typ av träning, men även lika många som misslyckas. Cesar får allt att se lätt ut och han verkar bra när han pratar, men ser man på hans hjälpmedel så tänker man på annat.... Det är min åsikt om honom.

88 -  Hundstundens forum / Valp / Vilken ras passar?

Startat av Iberis - Senaste inlägg av fyratassar skrivet: 2010-03-09 17:36:56

 Det finns många raser som skulle kunna passa...
Whippet, mellanschnauzer, cavalier king charles spaniel, mittelspitz, engelsk bulldog, welshterrier.
Jag tror det var alla jag kom på :) Hoppas de hittar rätt ras! Kram

89 -  Hundstundens forum / Hundens beteende / Vad tycker ni om Barbro Börjesson?

Startat av svarteorm - Senaste inlägg av fyratassar skrivet: 2010-03-09 17:26:49

 Jag tycker att hon är sådär, bra metoder och råd till ägarna, men har ni tänkt på att om man trycker ner och håller ner hunden (särskilt om det är en valp) så kan beteendet bli värre eftersom hunden kan känna sig trängd och börja försvara sig mot ägaren. Tillslut kanske det slutar med ett bett och det stärker ju knappast relationen eller lär hunden någonting nödvändigt. Det kanske funkar med hundpsykologer och sådna men de är ju utbildade och vet exakt hur man gör. För dom ser det proffsigt och enkelt ut och varför skulle man ta med ett program där en hundpsykolog misslyckas med hunden? Det funkar på många hundar men på många misslyckas det även på.
Jag ska uppfostra min med andra metoder som är SÄKRA och som man inte tar en chansning på hur det kan sluta. Jag råder er att göra samma sak för sådna osäkra metoder är inte alltid att lita på. Ursäkta för det långa inlägget nu men jag är uppvärmd i fingrarna efter lite pianospel :D Ha det gott!

90 -  Hundstundens forum / Utfodring, skötsel och hälsa / Tassklåda?

Startat av orustebo - Senaste inlägg av jackie skrivet: 2009-12-05 12:33:36

 Är huden röd mellan trampdynorna? Det kan vara tecken på svampinfektion. Om du hunden har en ljus päls kan pälsen på tassarna ofta färgas lite rostbrun.

Det finns många tips på att behandla svamp på tassarna. Att smörja in med zinkpasta eller spensalva. Eller behandla med atamon: 1 msk uppblandat med 2 dl vatten. Badda tassen i några minuter och torka sedan tassen torr. Behandla i en vecka.Sidor: 1 ... 7 8 [9] 10
Fatal error: require_once(): Failed opening required 'inc/geoip.inc' (include_path='.:/usr/local/php53/lib/php:/storage/content/72/176772/pear/php') in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/inc/footer.php on line 12