Affenpinscher

Ursprungsland:

Tyskland

Namn i ursprungslandet:

Affenpinscher

Rasgrupp, FCI-grupp:

2 - Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar

FCI-nr:

186
Affenpinscher
         

Redigera rasbeskrivning

Affenpinschern har fått sitt namn efter det tyska ordet affen (apa).  Den har stora, mörka ögon, utskjutande käke med ett charmigt underbett och ett spretigt skägg som står ut från ansiktet. Affenpinschern kommer ursprungligen från Tyskland och det finns idag inte så många av den här lilla dvärghunden.

Mankhöjden är mellan 25-30 cm och vikten varierar mellan 3 till 6 kilo. Kroppslängden bör vara ungefär lika med mankhöjden, som ger ett fyrkantigt intryck.

Pälsen är svart och sträv. I USA är det dock tillåtet med färgade affenpinschrar och där kan man hitta vetefärgade, bruna, röda och grå. I FCI-länderna, där Sverige ingår, är det tillåtet att registrera affenpinschrar med andra färger än svart, men det är diskvalificerande på utställningar.

Mentaliteten Affenpinschern är en pigg och glad liten hund. Den är väldigt trogen sin familj och vänner. Den tar sig själv på väldigt stort allvar, och är mycket pigg på att lära sig nya saker. På grund av sin storlek passar den bra både i lägenhet och på landet. Men som alla hundar tycker den om att arbeta, gå på promenader och framför allt vara med familjen. Önskar man aktivera sig och sin hund under mer etablerade former passar rasen till agility, men det går även att lära den allt som “stora” raser kan, till exempel lydnad, spår, kantarellsök m.m.

Lojal En affenpinscher älskar "sin flock" och springer i regel inte bort utan håller sig runt husse och matte även utomhus. Den är nöjd och glad om den får vara där familjen är.

Källa:  http://www.unicornkings.se

Senast redigerad av:  admin

Visa ändringslogg

                                                                                                                Annons

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder