Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/forum/Sources/Load.php(195) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/forum/Sources/Load.php(195) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 2430 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/forum/Sources/Load.php(195) : runtime-created function on line 3 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/inc/dbasefunc.php on line 15 Löwchen
 
 
StartArtiklarAnnonsmarknadBilderBlandatBöcker / filmerFilmHundraserA - CD - JK - RS - ÖSök hundrasSök i beskrivningKennlarLänkarTemaForumDina uppgifterHjälpOm Hundstunden Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/72/176772/hundstunden.se/public_html/inc/dbasefunc.php on line 15

Ursprungsland:

Frankrike

Namn i ursprungslandet:

Petit chien lion

Rasgrupp, FCI-grupp:

9 - Sällskapshundar

FCI-nr:

233
Löwchen
         

Redigera rasbeskrivning


Storlek: ca 28 - 33cm, väger oftast mellan 5 - 8 kg.
Alla färger godkända.

Löwchen är en sällskapshund som passar i alla olika typer av familjer då den präglas mycket på sin ägare. Men den behöver sin dagliga stimulans av promenader och tankeverksamhet - det är ingen soffhund. Den är positiv till allt som matte/husse hittar på, allt från en liten promenad till en arbetspass på lydnadsbanan tycker den är skoj. Fullfart från vilande men den slappnar lika fort av igen och draperar sig gärna i bästa fåtöljen. En löwchen är alltså stresstålig!
Det bästa den vet är att få vara med. Att vara utestängd från resten av familjen när den är hemma har den svårt att förstå. Den är mycket präglad på människor och skulle inte klara av att vara en "hundgårdshund". Får den välja mellan människoflock och hundflock så får det bli människorna. En Löwchen älskar allt och alla men väljer gärna en favorit bland familjemedlemmarna.

Den som inte har någon tidigare erfarenhet av hund kan mycket väl skaffa en Löwchen. Men man måste vara medveten om att det är en stor hund i liten förpackning. Det gäller att inte låta lura sig av den söta lilla valpen och låta den göra som den vill. Man måste tidigt tala om för en Löwchen vilka regler som gäller. Konsekventa regler med fast hand och mycket belöning fungerar bäst. Att tvinga en Löwchen att göra som man själv vill är ingen bra idé, effektivast är det om man hittar ett sätt att förklara VARFÖR man vill ha det på just det sättet. Som en intelligent liten hund tycker den om att få tänka och tro att den kommit på saker själv. Samtidigt måste man vara medveten om att varje hund är en egen individ som
Den som skaffar en Löwchen får en trogen, trevlig och rolig kompis i vått och torrt. En kompis för många år framöver. Det är en frisk och sund ras med inga specifika rassjukdomar. De lever länge, de flesta löwchen blir 14-16 år, en del ännu äldre.

Löwchen (litet lejon) är en sällskapshund som har fått sitt namn efter klippningen som också är rasens signum. Rasen har troligen uppstått någon gång under tidig medeltid från de hundar som då fanns runt Medelhavet. Små och lejonklippta hundar var mycket populära vid franska hovet under 1600- och 1700-talet. Hovdamerna bar gärna omkring dem och använde dem i stället för värmeflaskor i sängen. De fyllde även en annan funktion, pälsarna lockade till sig loppor och löss som det fanns gott om vid den tiden. På morgonen var det bara att kamma ur dem ur pälsarna. Tack vare det förskonades hovdamerna från att bli utsatta för dessa småkryps obehagliga attacker. Än idag gillar Löwchen att ligga i sängen, dessbättre slipper de fungera som lopp- och löss uppsamlare.
Med tanke på lejonklippningen spekuleras det även om att Löwchen skulle ha använts som vattenapportör. Att fiskare skulle ha använt Löwchen precis som pudel och portugisisk vattenhund för att hämta upp nät. Löwchen sägs härstamma från barbeten, en medelhavsras och vattenapportör med mycket gamla anor. Dessutom gillar väldigt många Löwchen att simma. De är duktiga på att dyka och att simma under vattnet och de aktar sig för strömt vatten. Så visst stämmer det att en Löwchen är en kompis i både vått och torrt!

Löwchen är en livlig och alert hund som gärna lär sig nya saker - även på egen hand. De älskar att vara med och delta i mattes och husses liv, både ute och inne. Slinker gärna med in på toa likaväl som den med stort intresse följer matlagning och städning. De leker gärna med andra hundar, ras och storlek spelar ingen roll. Även katt går bra som lek- och sovkompis. En Löwchen trivs lika bra med att ligga i knät och bli kelad med som att gå långa promenader i skog och mark. Fjällvandringar klarar de galant, likaså cykelturer. De flesta Löwchen är ointresserade av jakt, men det finns de som ställer älg om de får tillfälle till det. Det gäller alltså att ha kontroll över hunden i skogen. För det mesta håller de sig i närheten, de vill inte gärna missa något av samvaron med matte och husse.
Det är orädda små hundar som kan vara ganska så tuffa och envisa. Och det kan vara svårt att motstå när de visar sin vilja med mycket charm och humor! Men när de väl har lärt sig vad som gäller är de mycket lätta att ha med att göra.
En Löwchen är inte skällig. men de vaktar och talar med skall om när det kommer någon eller när de hör ljud de inte känner igen. De slutar att skälla vid tillsägelse eller när de har fått hälsa på besökaren. I Löwchen har man en robust och glad kompis som ofta roar sin omgivning med sina påhitt.


Senast redigerad av:  bumir

Visa ändringslogg

                                                                                                                Annons

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder