Ursprungsland:

Storbritannien

Namn i ursprungslandet:

Sealyham Terrier

Rasgrupp, FCI-grupp:

3 - Terrier

FCI-nr:

74
Sealyhamterrier
         

Redigera rasbeskrivning

Bakgrund
Sealyham, är namnet på ett gods i Wales vilket tidigare ägdes av kapten John Edwardes. Kapten Edwardes avlade fram rasen Sealyhamterrier då han önskade en jaktterrier som kunde arbeta under jord på sina ägor. Han ville ha en liten terrier som kunde gå i gryt och som skulle vara vit för att ej förväxlas med en grävling. Kaptenens avelsarbete från 1850 till sin död 1891, har givit världen en av de mest åtråvärda medlemmarna i gruppen terrier.

Vilken typ av terrier är det?
Sealyhamterrier är en vänlig charmig sympatisk förtjusande clown med en fantastisk sinne för humor. Det är en hund som tycker om att leka även på äldre dar. Om du ser dörrmattan "gå" över golvet, kan du vara säker på att det är en Sealyham undertill. Det är en trogen kamrat och en underbar familjemedlem.

Helhetsintryck
Sealyhamterrier är en proportionerlig, aktiv hund med fria rörelser. Det är en rektangulär hund med mycket substans i litet format. Idealvikten är c:a 9 kg för hanhundar och 8,2 kg för tikar. Mankhöjden skall inte överstiga 31 cm. Sealyhamterrier skall vara helvit. Citronfärgade, bruna eller grävlingsfärgade tecken på huvud och öron är tillåtna och är mycket populära. Sealyhamterrier kräver en regelbunden kamning och borstning för att ta bort lösa hår och att förhindra pälsen att bli glanslös. Sealyhamterrier skall strippas regelbundet.


Senast redigerad av:  Azunda

Visa ändringslogg

                                                                                                                Annons

------- Böcker -------

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder