Ursprungsland:

Australien

Namn i ursprungslandet:

Silky Terrier

Rasgrupp, FCI-grupp:

3 - Terrier

FCI-nr:

236
Silky terrier
         

Redigera rasbeskrivning

HISTORIK

Silky Terriern är en australisk ras som uppkom i slutet av 1800-talet genom korsning mellan australisk terrier och yorkshireterrier.
Ända fram till 1932 kunde man para de olika raserna med varandra och anmäla avkommorna i den ras som de mest liknade. I en kull kunde man alltså få valpar i alla tre raserna.
I en stat stängdes inte stamböckerna förrän 1950.
Soft and Silky Terriern Ch Ideal som blev Challenge Winner i Sydney Royal Show 1904 och 1905 hade en australisk terrier Ch blue Clipper som fader.

När the Australian Kennel Council grundades 1958 kom den första gemensamma standarden och rasens namn skulle vara Australisk Silky Terrier.

SILKY I FAMILJEN

Silkky Terriern är en mycket sällskaplig hund. Den vill vara där var familjemedlemmarna är. Den följer ideligen vad som händer och trippar efter från ett rum till ett annat efter matte eller husse.
När du skaffar en silky känner du dig aldrig ensam- din silky är alltid nära dig.
En silky lär sig mycket lätt saker och ting tack vare dens enorma lust att behaga sin ägare.

SPECIALVÅRD

Väsentigt i en Silky är dens silkeslika päls, som är rak slät och känns som siden (kall i handen). Det enskilda hårstrået är som best tunt som silketråd. Pälsen hålls vacker med regelbunden skötsel.
Pälsvården i sig själv kräver inte så mycket tid, ungefär veckovis tvätt och borstning räcker. Nyckelord är regelbundenhet och långsiktighet.
En silky byter inte päls såsom mången annan ras utan lossar såsom människo håret vid borstning. En silky trimmas mycket lite, Öronen, nospartiet, tassarna och svansen. Trimning är väldigt lätt att lära sig själv. Uppfödarna hjälper gärna.

Senast redigerad av:  Tina

Visa ändringslogg

                                                                                                                Annons

------- Böcker -------

© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder