Träna hunden att bli rumsren - Del 1

Valp som snart är rumsren?

Läs här om hur du får hunden rumsren. Träningen är skriven för valp men fungerar också på vuxna hundar.

Ta ut valpen då den vaknar, ätit eller efter en lekstund, då det är störst chans att den behöver göra ifrån sig. Gå gärna samma sträcka fram och tillbaka, så att valpen blir lite ointresserad av omgivningen, och då får mer tid att känna att den är nödig. Se till att du växlar mellan några få olika platser, för att undvika att valpen endast kommer att kissa/bajsa på en plats, vilket innebär problem om man åker bort.

Man skall akta sig för att vänja valpen vid att använda tidningspapper inomhus, eftersom beteendet kan vara svårt att vänja av hos den vuxna hunden. Du riskerar också att behöva ta med dig tidningspappret ut för att få hunden att kissa. Det kan istället vara bättre att torka upp kisset med hushållspapper om olyckan väl varit framme.

Ge hunden beröm då den gör sina behov ute. Mest effekt har berömmet om du ger det direkt när hunden hukar sig ner. Gå inte in direkt efteråt utan fortsätt att rasta hunden några minuter till, annars riskerar du att hunden lär sig att promenaden är slut så fort den kissat och då kommer hunden att börja hålla sig så länge det går.

Om du ser att hunden gör ifrån sig inomhus, fånga hundens uppmärksamhet, eller bär upp hunden så att den avbryter kissandet/bajsandet och ta ut hunden. Banna aldrig hunden då olyckorna sker! Om du gör det kommer hunden kanske inte vilja kissa/bajsa när du är i närheten - inte ens när ni är utomhus.

         

Läs mer här: Träna hunden att vara rumsren - Del 2

                                                                                                                Annons© Hundstunden - Kontakta oss för Annonsering, Information eller Synpunkter

Tack till Stock.xchng för fria bilder